woensdag 18 maart 2009

Studentenlening en meer


Voor de gemiddelde student is bijlenen niks bijzonders meer. Het ene onderzoek na het andere verschijnt over het leengedrag van studenten. Het is voor studenten moeilijk om tegelijkertijd te studeren én genoeg geld naast de studiefinanciering te verdienen om rond te komen.

Bij uitzondering heeft men genoeg aan een aanvullende beurs, maar vaak is dit ook niet voldoende. De duurdere levensstijl en hoge studiekosten kosten veel studenten de kop. Studenten kunnen bij de IB groep bijlenen. Het voordeel van de IB groep is dat ze een laag rentepercentage hebben.
Een bank geeft je als student ook vaak de mogelijkheid om rood te staan op een betaalrekening bij wijze van studentenlening. Als je voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt gaan is dat wat moeilijker, omdat de inkomsten van de gemiddelde student niet bizar hoog zijn. Een lening is geen heet hangijzer bij alle banken, dit is mede afhankelijk van de te betalen rentes en kosten.


Denk bij een lening altijd na over de manier waarop je terug gaat betalen. Voor de meeste studenten zal dit echter niet zo'n groot probleem zijn. Als je klaar bent met je studie zul je waarschijnlijk snel over het geld kunnen beschikken om in verhoogd tempo af te kunnen betalen. Natuurlijk geld dit niet voor enorme bedragen, maar enorme bedragen zijn meestal ook niet nodig voor studenten. Meestal draait het om rondkomen aan het eind van de maand, niet om grote eenmalige aankopen.


Een studentenlening wordt dus steeds gebruikelijker, puur omdat studenten vaak worden gedwongen om te lenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten