donderdag 26 maart 2009

Goede adviezen om minder te betalen voor je lening

Dat lenen geld kost was zo goed als iedereen duidelijk. Omdat geldverstrekkers en banken bedrijven zijn met mensen in dienst moet er voor hen iets overblijven. Niks raars mee aan de hand. Maar als consument moet je ook weer uitkijken dat je niet teveel betaalt.
De snelste manier om kosten op een lening te besparen is de rente omlaag krijgen. Als er geen koopsommen in het spel zijn, zijn de afsluitkosten van een lening niet zo hoog. Dit betekent natuurlijk niet dat je alle afsluitkosten maar voor lief moet nemen die je geldverstrekker in rekening brengt.

Om de rente laag te krijgen moet je ervoor zorgen dat je een schone BKR geschiedenis hebt bij je lening aanvraag. Voor een bank of geldverstrekker besluit of je een lening krijgt kijken ze eerst naar je BKR rapport. Heb je BKR noteringen staan, dan betekent dat over het algemeen dat je een hogere rente zult moeten gaan betalen.

Een goede vergelijking maken tussen alle geldverstrekkers is ook belangrijk bij het verkrijgen van een lagere rente. De tarief verschillen van aanbieders zijn soms verbazingwekkend. Geldverstrekkers verdringen zich op Internet om je een aanbieding te doen voor een nieuwe lening. Of je nou een zakelijke lening, een doorlopend krediet of een mini lening wilt afsluiten, er zijn praktisch altijd duurdere en goedkopere aanbieders.

Zorg daarom dat je krediet geschiedenis schoon blijft. Zorg dat je niet te laat betaalt en vermijdt problemen met deurwaarders en dergelijke. Weet je niet zeker of je een BKR registratie hebt of niet, vraag dit dan na.MAak het de bank of geldverstrekker makkelijk en stel alle benodigde gegevens zo snel mogelijk beschikbaar. Als je wilt weten of je een BKR registratie hebt, vraag dit dan even na bij een bank. Je kunt elke bank hiervoor nemen. Loop even naar binnen en vraag je BKR rapport aan, dan sturen ze het op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten